Interim-manager

Een interim-manager is een tijdelijke leidinggevende van een externe partij die voor een bepaalde tijd wordt aangetrokken om een speciaal project te leiden, rust en orde aan te brengen in een piekperiode om of een periode tussen de aanstelling van twee leidinggevenden te overbruggen. Een interim-manager vervult dus vaak een kritieke positie, ofwel om iemand te vervangen ofwel om grote (strategische) veranderingen door te voeren. De weg naar interim management wordt ook vaak gekozen wanneer de bedoelde functie niet full-time en tijdelijk is. Dit alles maakt het uiterst belangrijk de geschikte interim op dergelijke plekken te zetten.

ED-M bepaalt samen met u wat voor interim-manager u en uw bedrijf nodig hebben in een specifieke situatie. We analyseren de omgeving, de opdracht en de organisatie. Zo komen we samen tot de beste oplossing. Interim-management is zeker bij strategische projecten en verandermanagement een goede keuze: interimmers hebben als voordeel dat ze minder verbonden zijn met de organisatie en diens geschiedenis. Daardoor kunnen zij makkelijker moeilijke beslissingen overwegen en nemen. Verder hebben zij een uitgebreide ervaring binnen een specifiek werkgebied en een passende opleiding om dergelijke projecten aan te kunnen.

Door jarenlange ervaring hebben wij een uitstekend netwerk van de beste interim-professionals op het gebied van algemene zaken, operationele zaken en inkoop-directie-functies. Wij bezorgen u als opdrachtgever weer een goede nachtrust door 100% zekerheid te geven dat wij uw probleem zullen oplossen. Ons motto voor interim-management is: "We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt."

De afgelopen jaren hebben we met vele toonaangevende ondernemingen samengewerkt in een viertal sectoren waarin de klant centraal staat: handel & industrie, financiële dienstverlening, retail en (semi-)overheid.